Bazılarımız dünyaya temizlik yapmak için mi geliyoruz?

 Düzenli olarak haftalık okuduğum bir gazetem var konularımı oradan buluyorum zaman zaman. Bu hafta arka sayfada bir ilan vardı. Konu” bazılarımız dünyaya temizlik yapmak için mi geldi?” bende bu konu ile ilgili eşler arasında olan çatışmaları dile getirmek istedim.

Salgın hastalık sürecindeyiz. Maske mesafe ve temizlik çok önemli diyoruz. Uyuyor muyuz bu kurallara tabi ki hayır ya da elimizden geldiğinin en iyisini yaparak. Evimizi ve yaşadığımız sosyal ortamlarımızı azami şekilde temiz tutmaya çalışıyoruz. Birkaç örnek verecek olursam;

Pencereleri açarak evi sık sık havalandırıyoruz.

Klima varsa bakımına ve filtre temizliğine özen gösteriyoruz.

Tozu en alt seviyede tutan halılardan kullanıp, yaşam alanlarımızı sık sık elektrik süpürgesi ile süpürüp siliyoruz.

Evcil hayvanımız varsa bakımına ve temizliğine özen gösteriyoruz. vs.

Diğer küçük detaylara değinmiyorum bile .

Yukarıda belirttiğim temizliği detaylandırarak yaptık, güzel. Yere düşen toz zerresinden rahatsız olan ve bunu kendine sorun eden arkadaşlarım. Hayatta her şey kirlenip yeniden temizleniyorken, dünya biz olsak da olmasak da dönüyorken, yere düşen bir tozu bile bu kadar fazla dert etmek neden? Bu kadarı obsesif kompulsif kişilik bozukluğuna girer ve bu tedavi gerektirir.

Bu dünyaya temizlik yapmaya ve eşyanın esiri olmaya gelmediniz. Size hiçbir şey yapmayın demiyorum fakat dengede yaşamanızı öneriyorum. Temizliği içselleştirmeniz çok güzel ellerinize sağlık ancak bu durumu eşinize yansıtıp, eşlerinizi eve gelmeme boyutuna geçiriyorsunuz. Gelse bile huzursuz şekilde eve giriyor. Eşiniz eve geliyor ve başlıyor seremoni ”oraya oturma”, “dur girme”, “ellerini yıka”, ”oraya dokunma”  gibi bir takım uyarılarda bulunuyorsunuz sonrası mı gerçekten hayal kırıklığı. Eve gelen eş “nazi kampına “ girmiş gibi sürekli komutla yaşıyor ve sonrasında sizden şikâyetler başlıyor. Ama siz onun için “saçınızı süpürge etmiştiniz oysa” sonuç bu olmamalıydı. Oysa eşinizin yerine koyup kendinizi hiç empati yaptınız mı? Eve gelmişsiniz dinleneceksiniz –tabi duşunuzu da almışsınız- eşiniz başlıyor “oturma-elleme-daha yeni temizledim” ne kadar süre ile dayanabilirsiniz? Ardından tartışmalar, “git tedavi ol, hastasın, temizlik hastası” gibi duymak istemeyeceğiniz tarzda sözcükler. Bakın hiçbir şey tek taraflı değilmiş oysa ki.

Size önerim, elinizde ki temizlik bezlerini arada bir bırakıp hayatın akışında kendinize ve eşinize güzellikler yapın.

Hayat deterjan şişelerine sığmayacak kadar kısa, gazete kağıtlarını camlarda harcamayacak güzel…

Sağlıkla kalın…

Süreyya…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kademeli Normalleşme!!!

nasıl ders çalışmalıyım?

Pandemi ve öz bakım